‘Uitblijven herstel Paddepoelsterbrug brengt kinderen schade toe’

De Paddepoelsterbrug moet direct terug komen. Dat zegt bewoonster Mirjam Sluman. “Mijn kinderen lopen hierdoor schade op.”

“Voor de aanvaring maakten we wekelijks diverse keren gebruik van de brug”, vertelt Sluman. “We wonen aan de Oude Adorperweg en om op school, de BSO of de sportvereniging te komen maakten we gebruik van deze verbinding.” Mirjam heeft twee zoons in de leeftijd van negen en zeven jaar oud. “Ze konden op hun fietsjes de tocht naar de stad goed doen, tot dus de aanvaring plaats vond.”

Walfridesbrug is veel te steil
De gemeente heeft als oplossing bedacht dat de omleiding via de Walfridesbrug of via de Dorkwerderbrug loopt. “In plaats van twee moeten we dan negen kilometer fietsen. Daar komt bij dat de Walfridesbrug erg steil is en de jongens vervolgens via het drukke De Hoogte en Selwerd naar de Reitdiepwijk moeten fietsen. Dat is te gevaarlijk.” Ook de route via Dorkwerd is geen optie. “De weg naar de stad is erg druk en daarom niet geschikt.”

“Ze leren nu geen verkeersregels”
“Vorige week vroeg mijn oudste, mam, mag ik zelf naar school fietsen? Ik heb toen gezegd ja voor de aanvaring had dat prima gekund, maar nu niet.” Sluman vindt dat haar kinderen hierdoor achterstand in hun ontwikkeling op lopen. “Ik breng ze in de auto naar school dus ze leren geen verkeersregels. Daarnaast gaan leeftijdgenootjes wel zelfstandig naar school en slaan op die manier hun vleugels uit. Ik durf dat nu niet aan.”

“Er is genoeg gepraat”
Sluman hoopt dat de verbinding snel hersteld wordt. “Er is de afgelopen maanden veel gezegd over de brug. Ik denk dat we nu genoeg gepraat hebben en dat het nu gewoon tijd is om de brug te herstellen.”

Deel dit artikel:

    1. Helemaal niet nodig, de Provincie zwemt in het geld. Heb je alle berichten op deze site over de bijna dagelijks nieuw bedachte subsidies niet gezien? Volgens mij zit daar een hele afdeling ambtenaren niets anders te doen dan bedenken wat ze allemaal nog meer kunnen subsidiëren.

  1. Een hoop tegenstrijdigheden in het verhaal. Dan is het weer gezond dan is het weer te ver. Haha, schop onder de kont en ga maar fietsen. 7 km. Moest ik vroeger over klagen… Nu zijn het de ouders die klagen. Bovendien denk aan het groen en duurzaam zijn! Gewoon fietsen dus.

  2. Je kinderen in de strijd werpen. Kan allemaal. De route via Dorkwerd is helemaal niet druk als je het fietspad aan de oostkant van het Reitdiep neemt. Direct na de brug linksaf en over de sluis. Gezonde kinderen kunnen de Walfridusbrug makkelijk aan. Je kunt trouwens ook de route via Sprikkenburg kiezen in plaats van door Selwerd.

  3. Het was geen aanvaring.! Hij is door een bedieningsfout van er uit gevaren. Nu denkt men er over niet terug te plaatsen.
    Als men zich brand moet men op de blaren zitten. Terug die brug. Volgens mij is het toch zo dat diegene die een fout maakt deze ook weer recht moet trekken x.q. betalen. Daarvoor hebben we verzekeringen. Of de overheid een potje.

  4. Gewoon ophouden met dat gelul en gedraai, gewoon als de sodemieter die brug repareren, worden enorme bedragen overal verspild en dan zal het nu op budget vastzitten. Zo moeilijk is het niet om even een bedrijf te bellen die dat kan fixen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *