Sergio Padt in aanloop naar VVV-thuis: “Ik speel bij een grote club”

Waar FC Groningen een aantal maanden geleden nog onderaan de Eredivisie bungelde, speelt het dit weekend een heuse kraker om Europese play-offs. In eigen huis is zondag VVV Venlo de tegenstander.

“VVV is een stugge ploeg, maar dat levert ze wel resultaat op”, vertelde aanvoerder Mike te Wierik. VVV en FC Groningen zijn beiden clubs waar relatief maar weinig gescoord wordt, zowel voor als tegen. Met name FC Groningen doet het de laatste tijd erg goed als het gaat om doelpunten en schoten op doel tegen. Doelman Sergio Padt hoeft de laatste weken maar weinig in actie te komen. “Keepers bij grote clubs hoeven vaak maar weinig te doen in een wedstrijd, dus je kunt zeggen dat ik bij een grote club speel”, zei de doelman met een knipoog.

Uiteraard is de weg naar Europese play-offs nog lang, met in totaal nog elf wedstrijden te spelen. Toch kan FC Groningen aanstaande zondag om 14.30 in het eigen stadion een gevoelige tik uitdelen aan een directe concurrent.

Deel dit artikel: