School in Meerstad moet op zoek naar andere scholenkoepel na opheffing OPOS

nieuws
Foto Andor Heij

Omdat de onderwijsstichting OPOS zichzelf wil opheffen, moet de Samenwerkingsschool Meeroevers op zoek naar een samenwerking met een andere scholenstichting in de Gemeente Groningen. Dat schrijft het interim-bestuur van OPOS in een brief aan ouders, aldus RTV Noord.

Na de bestuurscrisis van de afgelopen maanden ziet interim-bestuurder Ten Brink geen toekomst meer in OPOS zoals dat nu bestaat: “Gezien de broze staat waarin OPOS op stichtingsniveau verkeert en de te geringe omvang om op de langere termijn zelfstandig voort te kunnen bestaan is wederopbouw van de stichting niet in het belang van de scholen, leerlingen en medewerkers.” Volgens Ten Brink zijn de OPOS-scholen beter af bij andere stabiele stichtingen in hun eigen gemeenten.”

Samenwerkingsschool Meeroevers zou moeten overgaan naar een stichting in de gemeente Groningen. Ook de overige scholen zou over moeten gaan naar een Stichting in de eigen gemeente.

Deel dit artikel: