OOG neemt afscheid van vrijwilliger na uitspraken over de PVV

nieuws
Foto Andor Heij.

De lokale omroep OOG heeft maandag afscheid genomen van radio vrijwilliger Hiddo Zuiderweg. Aanleiding zijn politieke uitspraken op een Facebook pagina.

“De volgende tekst stond van Hiddo op social media: “PVV is semi-fascistisch racistisch en zeker niet democratisch”, aldus directeur Evert Janse in een schrijven aan de medewerkers van OOG. “Het is de tweede keer dat hij op deze manier in opspraak komt”.

“Bij OOG hebben we een duidelijke stelregel: medewerkers van OOG onthouden zich van meningen over de politieke partijen in het openbare ‘debat’. Voor de goede orde zeg ik erbij dat Hiddo het er niet mee eens is. Hij vindt dat vrijheid van meningsuiting ook geldt van medewerkers van OOG in dit soort situaties”.

Zuiderweg meldde op sociale media ook dat hij op D66 had gestemd. Hij was voorzitter van het stembureau in het stadhuis. De gemeente was “not amused” door uitspraken van Zuiderweg, die nog onder de loep genomen worden. Hij wordt in ieder geval geen voorzitter van een stembureau meer. De uitspraken waren voor de PVV mede aanleiding om een hertelling van de stemmen aan te vragen. Dat werd afgewezen.

Zuiderweg zegt dat hij als privé persoon heeft gereageerd  en niet als voorzitter van het stembureau of medewerker van OOG. Zuiderweg was bureauredacteur bij het radioprogramma de Ochtendshow en verslaggever bij OOG Sport.