“Het werk van de laatste boer van Euvelgunne voortzetten”

Bij het Groninger Landschap is bedroefd gereageerd op het nieuws dat de laatste boer van Euvelgunne, Thies Dijkhuis (72), is overleden. “We moeten er voor zorgen dat we zijn werk voorzetten.”

“Geweldig wat hij allemaal voor elkaar heeft gekregen”, zegt directeur Marco Glastra van het Groninger Landschap. “Het was een hele markante man en ik heb regelmatig met hem gesproken.” Dijkhuis was de boer die er voor gezorgd heeft dat de Hunzezone groen bleef ten furore van de steeds verder oprukkende stad. Terwijl grote bedrijven hun plek vonden rond de boerderij, bleef Dijkhuis strijden om de Hunzezone zo te houden.

En dat lukte. In 1996 werden de landerijen verkocht aan de gemeente die het doorverkocht aan het Groninger Landschap. “We gaan met de familie in overleg hoe zij tegen de situatie aankijken. Op den duur is het de bedoeling dat wij de boerderij overnemen. Daarbij willen we het gebouw zo laten zoals die is. Al is het alleen maar als herinnering aan deze hele bijzondere man.”

Deel dit artikel: