Futuristische elektrische harmonicabussen voor Groningen

nieuws
Foto: Heuliez CNH

De Franse busfabrikant Heuliez Bus heeft deze week de order ontvangen van QBuzz voor 49 bussen van het type Heuliez GX437, een elektrische harmonicabus voor meer dan 100 passagiers. Eind 2019 zouden de eerste bussen aan Qbuzz geleverd moeten worden.

Volgens CNH, de moedermaatschappij van Heuliez, is het de grootste order ooit bij het bedrijf voor elektrische bussen. Naast de order voor de 49 bussen zegt het bedrijf nog een optie hebben voor nog eens 51 bussen van hetzelfde type in de komende vier jaar.

Naast Heuliez zullen ook Ebusco en VDL aan de slag gaan met de megaorder voor het noordelijke busvervoer. In totaal komen er de komende jaren 164 nieuwe elektrische bussen in het stads en streekvervoer in Groningen en Drenthe.

 

Deel dit artikel:

  1. Ik zie er niks futuristisch in als je de kleur/lak wegdenkt. Gewoon een rechthoekig blok zoals elke bus, alleen de voorkant iets gestroomlijnder.

  2. klasse Qbuzz..
    Heeft men een keer niks te zeiken over het openbaar vervoer hier op dit forum..
    Alles voor het milieu/klant toch ?
    Heeft niks met het klimaat te maken dit .. maar schone lucht ..ja ..graag dat wil iedereen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *