FC Groningen wint in eigen huis van ADO Den Haag

FC Groningen won zondagmiddag met 1-0 van ADO Den Haag. De ploeg van Danny Buijs versloeg de Hagenezen uiteindelijk door een eigen doelpunt van Lex Immers in de eerste helft.

Danny Buijs verraste met zijn opstelling. Ritsu Doan keerde terug van een schorsing, dus moest Danny Buijs één van zijn mannen slachtofferen. Jeff Chabot werd het kind van de rekening. Samir Memisevic zakte terug naar de verdediging, waardoor er een extra plaats op het middenveld beschikbaar was.

Het middenveld van Doan, Reis, Bruns en Bel Hassani zag dat ADO Den Haag de eerste minuten wachtte op het initiatief van de Trots van het Noorden. De eerste kans kwam na 14 minuten voetballen in het Hitachi Capital Mobility stadion. Een mooie aanval over de rechterkant tussen Zeefuik en Doan eindigde in een goede voorzet van Zeefuik op Sierhuis. De spits volleerde de bal vervolgens in het zijnet. Vijf minuten later had Mimoun Mahi binnen het tijdsbestek van een minuut meerdere kansen om de 1-0 op het scorebord te zetten.

Nadat ADO via John Goossens en Tomas Necid ook kansen kreeg op de openingstreffer, kwam FC Groningen op voorsprong door niemand minder dan ADO-speler Lex Immers. Uit een hoekschop van de Groningers ontstond een “flipperkast situatie” waarbij de bal uiteindelijk via de borst van Immers achter doelman Robert Zwinkels viel: 1-0.

Opstootje

In de laatste minuten van de eerste helft leek de wedstrijd te ontsporen door een flinke ruzie op het veld. ADO-middenvelder El Khayati maakte een natrappende beweging richting Ludovit Reis. Deyovaisio Zeefuik zag het met lede ogen aan en gaf El Khayati een flinke duw. Deze actie werd niet gewaardeerd door de ADO-spelers en daar reageerden de Groningers weer op. Nadat het brandje was geblust door de arbitrage, medespelers en Danny Buijs, kon de wedstrijd met gele kaarten voor El Khayati en Zeefuik vervolgd worden.

Deyovaisio Zeefuik na afloop tegenover OOG: “Ludo is een maatje van me.” Zo grapte de verdediger. “Ik heb dat niet slim aangepakt en ook mijn excuses aangeboden.”

De tweede helft

Na vier minuten voetballen in het tweede bedrijf was het billenknijpen voor de Groningen-supporters. Ludovit Reis verspeelde de bal aan John Goossens. De oud-Feyenoorder dribbelde af op het doel van Sergio Padt. De doelman keerde uiteindelijk erg knap op de inzet van de Hagenees. Het Groninger publiek hoopte even later op een rode kaart voor Pinas. Mimoun Mahi werd neergetrokken nadat hij de laatste man was gepasseerd. Scheidsrechter Higler dacht eerst aan een gele kaart, maar moest op aanraden van de VAR kijken. Uiteindelijk zag de arbiter dat Mahi op het moment van spelen buitenspel stond.

FC Groningen kreeg nog kansen om de marge te verdubbelen, maar won uiteindelijk met 1-0 van ADO Den Haag.

Volgende week spelen de internationale landenteams en zal er dus niet gevoetbald worden in de Eredivisie. Een week later speelt FC Groningen in Alkmaar tegen AZ.

Deel dit artikel:

 1. Contract van Buijs maar snel openbreken. (31 punten uit de laatste 16 wedstrijden). Anders gaat of Vitesse of AZ met Buijs aan de haal.

  Maar vanaf nu wel kappen met bij tijden laffe Maaskant/Van der Looi/Faber voetbal. Bal snel naar voren, en bij voorsprong geen verdedigende wissels. (En Samir met Ludo centraal op het middenveld).

   1. Afgelopen 16 wedstrijden bijna twee punt per wedstrijd. Dat is gewoon goed. Nieuwe spelers en vertrouwde 442 (op verzoek van spelers) hebben het naar een goede kant doen kantelen.

  1. Ik weet niet welke wedstrijden jij kijkt maar ik heb het idee dat je door een rozen bril heen kijkt. Het was gewoon een super slechte wedstrijd en wederom toont Mahi aan dat zodra hij mag nadenken over hoe af te ronden het mis gaat, vanmiddag 100 procent kans nr 6 van dit seizoen om het zeep geholpen.
   Jij denkt dat een trainer heel belangrijk is maar het belangrijkste is de selectie en die is vergeleken met wat onder de FC staat veel beter, voor de rest staat ondanks de reeks van de FC Groningen qua budget nog steeds een plaats te laag.
   Een trainer die met de FC Groningen om plek 5 – 6 speelt is top voorlopig staat Buijs gewoon op een plek waar je behoort te staan met de FC Groningen. Ik ben eventueel pas overtuigd van Buijs na het volgende seizoen.
   Voor de rest ben ik met je eens dat Maaskant, van der Looi, Faber allen geen leuke spelopvatting hebben, je vergat overigens ook nog één misschien wel de ergste die we gehad hebben…Pieter Huistra.
   Prettig weekend verder VSH.

   1. Geen beste wedstrijd, ben ik met je eens. Maar iemand (volgens mij Wim Masker) merkte op dat het wellicht een kwaliteit van de FC is, dat tegenstanders vaak hun slechtste wedstrijd tegen de FC spelen. Misschien staat de verdedigende organisatie wel heel goed. En dat zal deels het werk van Buijs en de eerder door mij verguisde Spijkerman zijn.

    Als Doan en Mahi hun normale niveau halen, win je dit soort wedstrijden met meer dan twee goals verschil. Ga bij mijn bookie (zal geen reclame maken) zeker wat euro op double change (winst voor FC of gelijkspel) voor de wedstrijd tegen AZ zetten.

    Verder eens dat het belang van een trainer niet overschat moet worden. Hoewel zo’n huftertje als Maaskant met zijn macho maniertjes er prima toe in staat was om spelers kapot te maken.
    Een goede people manager kan wel wat positief verschil maken. Denk dat Buijs voor een deel wel de pretentieloze no nonsense jongen speelt (wie is wel geheel zonder masker?), maar dat hij zeker zo eerlijk en oprecht is, dat hij ondanks zijn directheid, goed ligt bij de groep, en sommigen een stap extra voor hem zetten.

    Ook nog een goed weekend.

   2. Volgens mij was Huistra (waar ik geen fan van was) slachtoffer van het switchen naar in beton gegoten technisch beleidsplan.

    We hadden nooit moeten stoppen met 442 pressievoetbal.

   3. Onbegrijpelijk dat VSH zo positief is over Buijs. De man doet niet anders dan clichés uitbraken en open deuren intrappen. Er zal werkelijk geen enkele serieuze club in hem geïnteresseerd zijn. Het aantrekken van nieuwe spelers heeft gelukkig heel aardig uitgepakt. Vergeten mag niet worden dat het spelpeil nog steeds vrij laag is en er weinig lijn in het spel valt te ontdekken. Vanmiddag tegen ADO was het ook niet goed. Niet erg, het grootse deel van de eredivisie bestaat uit zeer matige teams, er is weinig nodig om het dan vrij aardig te doen. Zeker wanneer je een relatie forse begroting hebt als FCG.
    Ik snap ook niet dat VSH zich er nog druk om maakt, hij heeft al diverse keren geroepen dat hij niet meer naar het stadion zal gaan gezien alle bestuurlijke perikelen.
    Mooie onderstreping van het opportunisme van supporters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *