De Onlanden zijn weer water aan het bergen

nieuws

Jacob de Bruin, boswachter bij Natuurmonumenten, is blij met de nattigheid na de droogte.

‘De Onlanden zijn volop water aan het bergen. Ik heb zulke hoge waterstanden in 2012 voor het laatst gezien. In de Eeldermaden wordt momenteel weer zo’n 5 miljoen m3 water geborgen. In de hele Onlanden nog veel meer’.

Natuur in de Onlanden, die bezig is met informatie en waarnemingen uit natuurgebied De Onlanden, is het niet helemaal met Jacob eens: ‘Hmmm. Vorig jaar januari stond het net zo hoog. In 2012 was het peil een stuk lager, maar toen was het gebied nog veel minder begroeid waardoor het leek alsof het peil hoger stond’.

Deel dit artikel:

 1. Gelijk dan maar een dam er in gaan heien om dit water vast te houden voor de naderende zomer om zo bij droogte grote hoeveelheden beregeningswater voorhanden te hebben.

 2. Journalisten, doe je werk! Je kan niet twee tegengestelde observaties melden op deze manier. Jullie moeten ook onderzoeken wat er aan de hand is. Zo maak je je eigen beroep belachelijk!

 3. Maar …Hey Jeroen ..zo begrijp je natuurlijk direct hoe “mis”communicatie werkt.
  Bewust of onbewust ..
  De hele politieke rotzooi rondom het klimaat ..”milieu”.. is daar een duidelijk voorbeeld van .
  De burger is daarvan de kind van de rekening en betaald zich straks scheel door alle waarheden als leugens te presenteren ( of andersom) .
  Het is een kwestie van perspectief en wat je wil of kan geloven.
  De media bepaald .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *