Be Quick 1887 verspeelt riante voorsprong tegen Fortuna Wormerveer

Foto Andor Heij Stadion Esserberg Be Quick 1887

Be Quick 1887 verloor zondag de uitwedstrijd tegen Fortuna Wormerveer met 3-2. Be Quick verspeelde een 0-2 voorsprong na de pauze. De Groningers blijven dertiende in de hoofdklasse A op zondag.

Na zes minuten scoorde Rico Cordes op aangeven van Daniel Teune. Na 14 minuten werd het 0-2 toen Nagesh Amatsaleh via beide palen van Fortuna Wormerveer raak schoot. Fortuna kreeg daarna enkele kansen, maar Be Quick doelman Robert Smit had twee goede reddingen in huis.

Een kleine tien minuten na rust kwam Fortuna toch terug tot 1-2 via Sander van der Poll. Be Quick kreeg twee kansen om te scoren, maar zakte daarna in. Danyl Plasmeijer tekende in de 67e minuut voor de gelijkmaker. Ferry Heijnis zette het na rust sterkere Fortuna na 78 minuten op een 3-2 voorsprong. Youri ter Arkel kreeg nog de kans op de gelijkmaker na een corner in de slotfase, maar die bal wilde er niet in.