Wethouder Broeksma wil Paddepoelsterbrug terug

nieuws
Foto: Andor Heij

“Ik wil hem graag terug zien”. Dat zegt de nieuwe GroenLinks wethouder Philip Broeksma over de Paddepoelsterbrug die in september werd kapot gevaren. Broeksma heeft verkeer en vervoer in zijn portefeuille.

“Maar of dat gaat gebeuren kan ik niet beoordelen”, zegt Broeksma. Die beslissing ligt namelijk bij Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat heeft laten doorschemeren dat de brug niet terug geplaatst wordt. De plek voor de brug zou te smal en te laag zijn voor de grotere schepen die door het Van Starkenborghkanaal gaan varen.

Maar het lijkt er wel op dat de wethouder zich sterk gaat maken voor de brug. “Ik ben er vaak over heen gefietst als ik van Winsum naar Groningen reed. Het ligt precies op de goede plek voor mensen die vanuit dat gebied naar de stad rijden”, aldus Broeksma.

Ook omwonenden willen de brug terug. Er zijn inmiddels ruim vijfhonderd handtekeningen binnen van mensen die de Paddepoelsterbrug missen.