“Vreemd hoe slecht het met de kinderrechten geregeld is”

In het Groninger Forum vond dinsdag het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen plaats. Het was de zevende keer dat dit festival gehouden werd.

“Het blijft belangrijk om hier bij stil te staan”, zegt Sylvia Berbers van de organisatie. “We hebben het over kinderrechten als recht op naar school te kunnen of dat je vrije tijd hebt. Ondanks dat we hier nu voor het zevende jaar op rij bij stil staan blijft het ontzettend belangrijk.” Op het Filmfestival werden drie films vertoond die allemaal in het teken stonden van deze rechten.

“Ik vond het heel leuk en interessant”, zegt een leerling die de film Dhanak gezien heeft. “Ik was ook best wel verbaasd dat het helemaal niet goed geregeld is met de kinderrechten. Heel veel landen hebben het ‘Verdrag inzake de rechten van het kind’ ondertekend, maar Amerika niet. Dat wist ik niet. Terwijl het wel heel belangrijk is.” De organisatie laat weten dat er volgend jaar een achtste editie gehouden gaat worden.

Deel dit artikel: