Reddingsactie voor zwaan Willem die een gebroken poot heeft

112
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Hulpverleners hebben vrijdagmiddag een gewonde zwaan gered uit het water aan de Belcamposingel in de wijk Helpermaar. Dat melden verschillende incidentenwebsites.

“Het gaat om zwaan Willem die een gebroken poot heeft”, vertelt incidentfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl. “Vermoedelijk is het de zwaan die op 26 januari werd aangereden door een auto. Dit ongeluk gebeurde even verderop in De Wijert. Ondanks dat medewerkers van de Dierenambulance die avond geprobeerd hebben het dier te vangen is dat toen niet gelukt.” De afgelopen weken is het dier in de gaten gehouden en vrijdagmiddag werd besloten om in actie te komen. Hierbij werd de hulp ingeroepen van de brandweer die met duikers en een boot ter plaatse kwamen.

“Duikers zijn het water ingegaan en hebben de zwaan naar een hoek gedreven waar medewerkers van de Dierenambulance met een vangstok stonden te wachten. Rond 14.15 uur lukte het hen om het dier te vangen.” Zwaan Willem is in de ambulance meegenomen en zal overgebracht worden naar een gespecialiseerd opvangadres.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Wesley Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Wesley Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl