Meeste bezwaren tegen aanpak spoor naar Leeuwarden verworpen

De Raad van State heeft een groot aantal bezwaren tegen de aanpak van het spoor tussen Groningen en Leeuwarden verworpen. Wel moet de minister binnen 16 weken extra trillingsonderzoek doen bij een aantal woningen in Zuidhorn.

Door de aanpak kan er elk uur een extra sneltrein rijden. Bovendien zijn dan ook langere treinen mogelijk, en kunnen de treinen op bepaalde delen van het spoor sneller rijden. Om dat alles mogelijk te maken wordt momenteel de overweg Paterswoldseweg aangepakt: het verkeer gaat vanaf volgend jaar onder het spoor door rijden.

Diverse belanghebbenden, waaronder de ondernemer van supermarkt aan de Paterswoldseweg, hadden bezwaren ingediend. De ondernemer vreest voor de zichtbaarheid van de winkel, die vanaf de zuidzijde grotendeels schuil zal gaan achter de wanden van de tunnelbak en het spoordek.

Volgens de Raad van State moet de winkel het voornamelijk hebben van omwonenden, die de zaak wel weten te vinden. Wel had de aannemer contact moeten opnemen met de ondernemer, voor het plaatsen van borden ten behoeve van de bereikbaarheid en zichtbaarheid voor leveranciers en klanten.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *