Link050 neemt ‘Dat is Groningen-stokje’ over

nieuws

Link050 gaat verder inhoud geven aan het internetplatform Dat is Groningen.

In de zomer van 2017 is Dat is Groningen gestart. Een platform dat laat zien hoe we in Groningen met elkaar omgaan en hoe het kan dat Groningen voor velen een geliefde plek is. ‘Zonder al te romantisch te worden: Groningen doet iets goed en Dat is Groningen wil laten zien welke dingen dat zijn. We zijn nu ruim anderhalf jaar verder en de ontwikkeling van een platform als Dat is Groningen gaat soms langzaam, soms snel. Maar zoals de stad groeit, zo groeit ook het platform en om alles uit het platform te halen, willen we nog dieper in de samenleving wortelen om het échte Groningen te vangen’.

De opstart van het platform is een initiatief geweest van de gemeente Groningen en Buro Bries. En om het platform verder te laten groeien en nog meer te verbinden met de hele diversiteit aan stadjers heeft Link050 het stokje overgedragen gekregen.

Link050 is een stichting met enorm veel en diverse connecties in de stad. Daardoor kunnen nog meer correspondenten en partners betrokken raken, want Dat is Groningen wil ook symbool staan voor diversiteit. De toekomst vraagt om nieuwe ideeën en een frisse wind, daarom gaat Link050 met een team aan de slag om nog meer mensen van diverse pluimage een stem te geven op het platform, zodat die tolerantie, saamhorigheid en solidariteit in Groningen zichtbaarder wordt.