Groningse studenten lopen ‘de Nacht van Groningen’ voor Alzheimercentrum

nieuws
Foto: nachtvangroningen.nl

Vijfentwintig studenten gaan samen met medewerkers van het Alzheimercentrum Groningen ‘de Nacht van Groningen’ lopen om geld in te zamelen.

Tot dusverre werd er mede dankzij benefietdiners en een op maat gemaakte pubquiz al het nodige geld ingezameld voor het Alzheimer Centrum. Volgens medeorganisator Tom Smelik worden ook de studenten geconfronteerd met de nog niet te genezen volksziekte: “Ik vind het belangrijk dat er geld is voor onderzoek naar dementie. Zelf heb ik tijdens mijn zorgstage bij mijn studie gemerkt wat deze ziekte aan kan doen bij patiënten en hun familie. Ik vond dat vreselijk om te zien en ik denk dat het daarom essentieel is om dit soort onderzoek te steunen”.

Ieder jaar wordt in het UMCG door studenten geneeskunde, biomedische wetenschappen, farmacie, tandheelkunde en bewegingswetenschappen een groot internationaal medisch studentencongres georganiseerd, ISCOMS. Naast het organiseren van dit congres steunen de studenten een goed doel. Dit jaar is dat het Alzheimercentrum Groningen (ACG). Op de website van het UMCG Alzheimerfonds of ISCOMS is te zien hoe bijgedragen kan worden aan de actie.

Deel dit artikel: