Groningse ouderenpartijen werken samen als 50plus

Verschillende ouderenpartijen uit Groningen werken deze provinciale verkiezingen samen in dezelfde fractie van 50plus. Lijsttrekker voor de partij is Johan ten Hoove.

Vorige provinciale verkiezingen haalde de partij geen enkele zetel. Dat kwam onder andere doordat de lokale ouderenpartijen allemaal net niet voldoende stemmen haalden om een zetel te bemachtigen. Daardoor wilde 50plus-lijsttrekker Ten Hoove dat deze partijen samen de verkiezingen in zouden gaan.

In het partijprogramma staat: “Laten we ons er allemaal tegen verzetten dat Groningen andermaal het afvalputje van Nederland wordt.” Volgens de fractie kijkt de landelijke politiek namelijk anders naar de Groningers dan dat ze dat doen naar de gemiddelde Nederlander.

De partij focust zich vooral op de bereikbaarheid van zorg voor ouderen. Zo moeten elektrische busjes gaan rijden om ouderen naar de ziekenhuizen te vervoeren en wil de partij dat ouderen in elk ziekenhuis onder hun verzekering terecht kunnen.