Vrachtwagens vol bagger uit vijvers Noorderplantsoen

nieuws
Foto: Joost Tanasale

Vanaf februari tot eind april worden de vijvers in het Noorderplantsoen uitgebaggerd. Op bepaalde momenten zullen verkeersregelaars de vrachtwagens met bagger door het park en de buurt begeleiden.

Het slib wordt uit de vijvers gehaald met een boot en een kraan. De kraan laadt de bagger in vrachtwagens. Dat betekent dat vanaf half februari tot eind april op werkdagen vrachtwagens door het plantsoen en door de buurt rijden. Op drukke momenten en plekken zet de aannemer verkeersregelaars in om deze transporten veilig te laten verlopen.

Bladeren en takjes die in de vijvers terechtkomen vormen slib. Dit onttrekt zuurstof aan het water. Door het slib weg te halen verbetert de waterkwaliteit in de vijvers en daar profiteren waterdieren en -planten van. Ook zijn de vijvers belangrijk bij het afvoeren van regenwater, daarom moeten ze steeds diep genoeg zijn.

Donderdag 24 januari is er in Het Kasteel, Melkweg 1, een informatiebijeenkomst over deze werkzaamheden. Belangstellenden kunnen van 17.00 uur tot 20.00 uur langskomen. Medewerkers van de gemeente Groningen en van baggerbedrijf Ippel Dredging vertellen over de werkzaamheden en beantwoorden vragen.

Deel dit artikel: