“Volledig advies over zuidelijke ringweg openbaar”

Het volledige advies van de Commissie Hertogh over de zuidelijke ringweg moet openbaar gemaakt worden. Dat vinden de fracties van de PVV en Groninger Belang in de Provinciale Staten.

Tot nu toe is er slechts een samenvatting naar buiten gebracht en daar nemen beide fracties geen genoegen mee. Zij willen de onderste steen boven hebben, omdat de Staten over het rapport gaan praten.

De Provincie wil echter in vertrouwelijke sfeer met de aannemer, Combinatie Herepoort, de aanbevelingen bespreken om de aanleg van de vernieuwde zuidelijke ringweg weer los te trekken. Daarna komt het volledige rapport naar buiten.

De werkzaamheden werden afgelopen zomer zo goed als gestopt door een conflict van de opdrachtgevers, Rijkswaterstaat en de Provincie, en Combinatie Herepoort. Zo was er ruzie over de zomerstremming van de ringweg. Herepoort wilde die om de werkzaamheden, die waren uitgelopen, weer deels in te halen.

De Commissie Hertogh onderzocht het conflict en dat heeft geresulteerd dat sommige werkzaamheden weer zijn begonnen. Volgende week wordt de samenvatting van het rapport in de Provinciale Staten besproken.