‘Sporty’ klaar voor NK Mascotteschaatsen

De mascotte van Sport050 ‘Sporty’ werkte vanmorgen in Sportcentrum Kardinge nog even de laatste training af in aanloop naar het NK Mascotteschaatsen.

Tijdens de KPN NK Allround & Sprint in Thialf gaan in de dweilpauzes tientallen mascottes het tegen elkaar opnemen in een doldwaze afvalrace. ‘Sporty’ is al weken in training voor het NK. De mascotte wordt klaargestoomd door Eyelien Bekkering de Ruiter. En het geheim van een mooie presentatie volgens de trainster: ”Goed slapen en rusten en even wat specifieke oefenen doen”.

De concurrentie is moordend op het allereerste NK. ”Er doen mascottes mee die minder ervaring hebben op het ijs, zoals ‘Thunder’ van basketbalclub Donar. Maar de mascottes van schaats- of ijshockeyclubs zullen vooral kanshebbers zijn. ‘Thialfi’, van ijsstadion Thialf in Heerenveen speelt een thuiswedstrijd is de grote favoriet”.

We wensen ‘Sporty’ en alle andere Groninger mascottes veel plezier en succes zondag!

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *