Roeien en bier drinken voor de Voedselbank

Het dispuut Zwaarst van de Groninger Studenten Roeivereniging Aegir zal 1 en 2 februari een inzamelingsactie houden voor Voedselbank Groningen.

‘Om geld in te zamelen zodat de Groningse kinderen van een ontbijt kunnen genieten en boterhammen mee naar school kunnen nemen zullen de roeiers van Zwaarst 24 uur lang twee roeimachines draaiende houden. Het evenement zal opgenomen worden via een livestream, zodat mensen die gedoneerd hebben alles live kunnen volgen. Daarnaast organiseert Zwaarst een afsluitende borrel waar er per gedronken biertje een klein bedrag naar de Voedselbank zal gaan. Op deze manier hopen de studenten toch hun steentje bij te kunnen dragen voor hun minderbedeelde stadsgenoten.’

‘De Voedselbank in Groningen levert belangrijk werk. Deze organisatie voorziet meer dan 800 huishoudens van levensmiddelen en non-foods. Daarnaast draait de Voedselbank volledig op basis van vrijwilligerswerk. In totaal zetten 170 mensen zich actief in, van bestuurswerk tot aan chauffeurs, zonder een cent te ontvangen. Dit is ook nodig, want waar landelijk 1 op de 20 kinderen zonder ontbijt naar school gaan is dit in Groningen zelfs 1 op de 5. Vaak krijgen deze kinderen ook geen boterhammen mee naar school. Deze schrijnende situatie moet beter kunnen’ , schrijven de studenten.