Met de bus van Südhorn naar Harkedorf en Hochkirche

De Geodienst van de Rijksuniversiteit Groningen heeft in de Kerstvakantie niet stil gezeten. De dienst maakte een Duitse en een Franse versie van de Q-link lijnen van vervoersbedrijf Qbuzz en scoort daarmee op social media.

“Für unsere deutschen Freunde, die die Nordperle Groningen kennenlernen möchten”, schrijft de Geodienst op Twitter met daarbij een kaart waarbij haltenamen en bestemmingen naar het Duits vertaalt zijn. De halte UMCG Noord wordt bijvoorbeeld Uniklinikum Nord. Lewenborg is terug te vinden als Löwenschloß, Harkstede wordt Harkedorf en Delfzijl Delfschleuse.

Ondanks dat de Geodienst haar best heeft gedaan lijkt de kaart nog niet helemaal perfect. “Er valt hier en daar nog wel wat te sleutelen”, schrijft iemand op Twitter. “Is het niet Schlifstrom in plaats van Schlifkanal? (Stadskanaal, red.) Iemand anders schrijft: “Moet het niet Südertiefe zijn, in plaats van Südkanal?” (Halte Zuiderdiep, red.)

Corne du Sud en Ville de Rake
Naast de Duitse versie is er ook een Franse variant gemaakt. In deze versie rijden de bussen van Centre Ville naar Corne du Sud, maar kun je ook een bezoekje brengen aan Château fort du Lewe, Écluse du Delf en Ville de Rake.

Vuurtorens
De Geodienst heeft een traditie om in het begin van het nieuwe jaar met bijzondere publicaties te komen. Vorig jaar werd er een interactieve OpenStreetMap gepubliceerd met op die kaart alle actieve vuurtorens en bakens in Europa. Daarbij werd ook de lichtsterkte, de kleur van het licht en de cyclus van de lamp weergegeven.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *