Geodienst RuG scoort met knipperende vuurtorens

Wat twee weken geleden begon als een ‘aardigheidje voor aan het einde van het jaar’ blijkt na veertien dagen op flink wat retweets en interesse te kunnen rekenen: een kaart van met daarop afgebeeld alle actieve vuurtorens gemaakt door de Geodienst van de Rijksuniversiteit.

Het gaat om een zogenaamde interactieve OpenStreetMap. Medewerkers van de Geodienst hebben op de kaart alle actieve vuurtorens en bakens aangegeven. Maar daar bleef het niet bij. Iedere vuurtoren is namelijk uniek. De lichtsterkte, de kleur van het licht maar ook de cyclus van een lamp. Je hebt vuurtorens met een vaste licht, maar ook torens met lichtpatronen waarbij het licht afgewisseld wordt met donkerte. “De kaart laat zien zoals het in het echt ook is”, aldus de Geodienst.

Het eindresultaat is een bijzonder schouwspel dat hier op deze website te bekijken is.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *