Meerdere lichtgewonden bij ongeval met lift UMCG

In een faculteitsgebouw van het UMCG aan de Antonius Deusinglaan is donderdag rond het middaguur een personenlift zeven verdiepingen omlaag gevallen.

In de lift bevonden zich veertien personen. Dat waren studenten en medewerkers. Meerdere mensen raakten licht gewond. Eén van hen is opgenomen in het UMCG, de anderen konden na behandeling naar huis. De lift kwam naar beneden nadat die vast kwam te zitten. Tijdens de werkzaamheden om dat te verhelpen gebeurde het ongeluk. De slachtoffers zaten toen al een uur in de lift.

De andere liften van hetzelfde liftenblok zijn per direct buiten werking gesteld. Die zijn inmiddels weer in gebruik, met uitzondering van de lift die naar beneden viel.

“Het incident is niet alleen een grote schok voor de mensen in de lift, maar ook voor alle collega’s en studenten in het gebouw”, aldus het bestuur en de directie van het UMCG en de Universiteit. “Er wordt momenteel uitgebreid onderzoek gedaan naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren”.

 

 

Foto: Martin Nuver, 112groningen

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *