Jumbo Euroborg komt met ‘Magic Box’ tegen voedselverspilling

nieuws
Foto: Jumbo.nl

Bij de Jumbo in de Euroborg kunnen gebruikers van de anti-voedselverspillingsapp ‘Too Good To Go’ vanaf vandaag een zogenaamde ‘Magic Box’ bestellen: Een doos vol etenswaren die normaal weggegooid zouden worden.

Via de app kunnen gebruikers zien of er in de supermarkt een Magic Box aanwezig is. De inhoud van deze verrassingsboxen verschilt per dag en is afhankelijk van het aanbod in de winkel.  Ze rekenen deze vervolgens af via de app en kunnen de verrassingsbox binnen een afgesproken tijdsperiode ophalen in de winkel. De prijs is altijd een derde van de daadwerkelijke waarde: Een box met een normale waarde van 15 euro kost dus vijf euro.

Volgens Theo Willemse, executive director Sales & Operations wil de Jumbo een supermarkt zijn waar geen eetbaar voedsel wordt weggegooid: “Daar werken we al gedurende langere tijd hard aan. De samenwerking met Too Good To Go is een mooie volgende stap. Eentje waar ook onze medewerkers blij mee zijn, want dankzij dit initiatief kunnen zij samen met onze klanten eten ‘redden’.”

Deel dit artikel: