Donar vernedert Den Bosch in bekerduel

Sean Cunningham (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft maandagavond de eerste wedstrijd van de kwartfinale van de NBB-beker gewonnen. In MartiniPlaza walsten de Groninger basketballers over New Heroes uit Den Bosch heen: 87-44.

De beginfase was nog wel voor de Brabanders, maar na 4-10, na 4 minuten spelen, raakte Den Bosch niets meer dat kwart, terwijl Donar een 14-0 run maakte. Aan het eind van het kwart was het dus 18-10. In het tweede kwart denderden de Groningers door, zodat de voorsprong bij rust al 22 punten was: 45-23. Het derde kwart was het beste van de kant van de thuisploeg: Donar bleef scoren, terwijl Den Bosch maar tot 6 punten kwam. De stand na drie kwarten was 65-29. In het laatste kwart liepen de Groningers nog wat verder uit.

Topscorer bij Donar was Teddy Gipson. Al zijn vier driepuntspogingen waren raak, en in totaal maakte bij 18 punten. Thomas Koenis had een ‘double-double’ met 15 punten en 10 rebounds. Shane Hammink maakte 14 punten.

Komende donderdag is de returnwedstrijd in Den Bosch. De winnaar over twee wedstrijden gaat door naar de halve finale.