Breuk Partij voor het Noorden met OSF definitief

nieuws
Foto: Rijksvastgoedbedrijf / Corne Bastiaansen

De leden van de Partij voor het Noorden hebben gisteravond unaniem besloten om per direct te breken met de Onafhankelijke Senaatsfractie.

‘‘We zijn nu echt een onafhankelijke provinciale partij zonder bemoeienis vanuit Den Haag’’, aldus voorzitter Mariska Sloot. “De Partij voor het Noorden kan geen binding hebben met een Haagse partij die tegen Groningen en de Groningers heeft gestemd inzake de Mijnbouwwet.”

Daarnaast is het verkiezingsprogramma van de partij voor de komende Provinciale Statenverkiezingen vastgesteld. De belangrijkste thema’s voor de partij zijn, naar eigen zeggen: stoppen met alle mijnbouw in Groningen, een snelle afhandeling van aardbevingsschade en een verbod op windmolens op land in de provincie.