Al ruim 250 steunbetuigingen voor ‘Paddepoelsterbrug terug’

nieuws
Foto: Andor Heij

Het initiatief ‘Paddepoelsterbrug terug’ heeft al 260 mailtjes mogen ontvangen van Groningers die de actie steunen. Dat laten de initiatiefnemers aan OOG Tv weten.

De Paddepoelsterbrug werd in september vorig jaar aangevaren door een schip. Sindsdien is de brug buiten bedrijf en moeten de zeshonderd fietsers en wandelaars die dagelijks gebruik maakten van de brug zo’n vijf kilometer om fietsen. Omdat Rijkswaterstaat geen haast lijkt te maken met het vervangen van de brug begon buurtbewoonster Ada Zwakenberg samen met een buurman de actiegroep ‘Brug terug’. Onlangs werden bij verschillende toegangswegen naar de brug borden geplaatst waarbij mensen werden opgeroepen om een mail te sturen naar brugterug@gmail.com.

Dat hebben inmiddels 260 mensen gedaan. Ook de komende dagen kan er nog gemaild worden. Op 29 januari vindt er een informatiebijeenkomst over de brug plaats in Adorp. De actiegroep wil dan met de mailtjes aantonen dat de brug snel terug moet komen.

Op 17 januari zond OOG Tv onderstaande reportage uit