Adam Lambert, Radiohead en The Stones in Launch Café

Sinds afgelopen zondag is in het Launchcafé aan de Herestraat het bijzondere werk van fotograaf Andy Zuidema te zien. Zuidema trekt de hele wereld over om foto’s te maken van bands en artiesten.

“Deze foto is wel een beetje mijn favoriete”, vertelt een enthousiaste Zuidema. “Ik ben een groot Queen-fan en ik mocht bij hun concert in Londen de foto’s maken. Ik ben ook zo’n fan dat ik precies weet wat er gaat gebeuren, dus toen één van de bandleden naar voren kwam om een solo te spelen wist ik dat ik toen de foto moest maken. En dit is het resultaat. Mooi hè?”

In het Launchcafé hangen een stuk of vijftien foto’s die de 34-jarige Zuidema de laatste jaren heeft gemaakt. De foto’s zijn ook gedurfd. De fotograaf heeft er namelijk voor gekozen om ze uit te laten printen op metaal. “Maar dat past misschien wel een beetje bij mij. Geen enkele fotograaf zou voor zijn allereerste tentoonstelling zoiets durven, maar ik doe dat wel. Met een mooi resultaat. Als je nu langs een foto loopt lijkt het net alsof de zanger of een band tot leven komt.”

De expositie met het werk van Zuidema is tot en met 14 februari te zien in het Launchcafé aan de Herestraat.