Actie ‘Paddepoelsterbrug terug’ loopt storm

De actie om de Paddepoelsterbrug weer terug te krijgen loopt storm. Inmiddels hebben al zo’n honderdtwintig mensen aangegeven de actie te steunen.

Vorig jaar september werd de Paddepoelsterbrug over het Van Starkenborghkanaal aangevaren door een schip. De schade aan de brug was zo groot dat deze weggetakeld moest worden en sindsdien buiten bedrijf is. “Voorheen maakten zo’n zeshonderd fietsers en voetgangers gebruik van de brug”, vertelt Ada Zwakenberg. “Zij moeten nu ruim vijf kilometer omfietsen.” Samen met een buurman is zij de actiegroep ‘Brug terug’ begonnen. “We roepen mensen op om een mail te sturen naar brugterug@gmail.com. Al die mailtjes willen we meenemen naar een inloopavond die op 29 januari wordt gehouden in Adorp zodat we aan Rijkswaterstaat kunnen laten zien dat de verbinding echt terug moet komen.”

Dat de brug terug moet komen lijkt een duidelijke zaak want in een week tijd hebben al honderdtwintig mensen een mail gestuurd. “Wij vinden ook dat de brug terug moet komen”, zegt Statenlid Harrie Miedema van GroenLinks. “Aan het einde van het jaar hebben we er in de Staten over gesproken. Het is een belangrijke verbinding. En zo lang er geen brug ligt moet er maar een pontje worden ingezet.”