Wordt het Groningers, Stadjers, GHTB-ers of Ommelanders?

nieuws
Foto: toerisme.groningen.nl

Tijdens het Nieuwjaarsfestival in MartiniPlaza wordt een prijs uitgereikt aan degene die de beste nieuwe naam bedenkt voor de inwoners van de nieuwe gemeente Groningen. Want zijn de inwoners van de nieuwe gemeente straks allemaal Groningers, Stadjers, GHTB-ers of Ommelanders?

Uit de inzendingen (op de website) wordt een selectie gemaakt, waarna een stemronde volgt. De winnende naam krijgt op 1 januari, tijdens het Nieuwsjaarsfestival, een speciale prijs.

Op dinsdag 1 januari vindt het Nieuwjaarsfestival in MartiniPlaza voor de derde keer plaats. Alle inwoners van de gemeente Groningen zijn welkom. Het gratis festival is dus niet alleen meer voor Stadjers, maar voor alle inwoners van de nieuwe gemeente. De deuren van MartiniPlaza gaan op Nieuwjaarsdag om 17.00 uur open.