Gespannen situatie in Paddepoel: “ME voert charges uit, meerdere aanhoudingen”

Voor de derde avond op rij is het onrustig in de Voermanstraat in de wijk Paddepoel. Dat melden verschillende incidentenwebsites.

“De Voermanstraat is op dit moment vanaf alle kanten afgesloten”, laat een incidentfotograaf rond 23.15 uur weten. “De Mobiele Eenheid heeft charges uitgevoerd waarbij de straat is schoongeveegd. Bij de actie zijn meerdere mensen aangehouden. Ik heb zo’n vijftien mensen geboeid op het trottoir zien zitten.” De fotograaf meldt ook dat een agent gewond is geraakt bij de actie.

De onrust begon rond 19.00 uur. In de straat werden brandjes gesticht. Volgens fotografen ter plaatse was de situatie grimmig. “Er wordt geschreeuwd en gejoeld en er wordt met vuurwerk gegooid.” De hulpdiensten verzamelden zich bij winkelcentrum Paddepoel. Onder de hulpverleners verschillende agenten die kogelwerende vesten droegen. Ook de brandweer en Milieudienst van de gemeente Groningen waren aanwezig. Rond 23.00 uur trokken zij de wijk in om dus orde op zaken te stellen.

“Dit zijn geen jongeren uit onze wijk”
Volgens een bewoner in de wijk wordt de onrust en de grimmige situatie niet veroorzaakt door jongeren uit de wijk. “Dit zijn voetbal hooligans die speciaal naar onze straat komen om hier de beest uit te hangen. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik me na alles wat hier de afgelopen dagen gebeurd is, helemaal niet meer veilig voel. Terwijl we hier in Paddepoel best wel wat gewend zijn.”

Hele weekend al onrustig
De onrust in de Voermanstraat begon vrijdagavond toen er ook verschillende brandjes werden gesticht. Zaterdag liep het flink uit de hand toen er opnieuw vreugdevuren werden gesticht en er ook met zwaar vuurwerk naar de hulpverleners werd gegooid.

Foto: 112groningen.nl
Foto: groningsnieuws.nl
Foto: groningsnieuws.nl
Foto: tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: