The Knickerbockers blijft winnen, eerste zege voor HFC’15

sport
Foto Andor Heij

The Knickerbockers zetten hun zegereeks voort, HFC’15 boekte zijn eerste zege en zowel Groen Geel als Be Quick 1887 speelden gelijk in topduels in 3C.

Door Martijn Minnema

Knickerbockers in vorm

In de tweede klasse J moest the Knickerbockers hun goeie reeks voortzetten bij nummer twee Gramsbergen. Dat lukte, de studenten wonnen met klinkende cijfers, 0-4. TKB haalde uit de laatste 6 wedstrijden 16 punten en staat vijfde op 3 punten van Gramsbergen wat nog steeds tweede staat. Koploper in 2J is Pelikaan S en die staan een straatlengte voor op de rest.

HFC’15 deed de laatste plaats in 2J over aan Omlandia. HFC’15 boekte thuis tegen  Klazienaveen zijn eerste seizoenszege, het werd 4-3. Omlandia ging thuis tegen DESZ met 0-2 onderuit en staat nu laatste.

Toppers in 3C

In de derde klasse C stonden twee toppers op het programma. nummer vier Be Quick 1887 kreeg bezoek van koploper Loppersum en kon het verschil bij winst terugbrengen tot 2 punten. Op Corpus den Hoorn speelden de nummers 2 & 3 tegen elkaar, Groen Geel-Zuidhorn. Groen Geel nam twee keer de leiding, maar zag Zuidhorn even zo vaak langszij komen, uitslag 2-2.

Be Quick-Loppersum kende hetzelfde scoreverloop en (dus) ook dezelfde uitslag. Loppersum kwam in de slotfase op 2-2 waardoor de verschillen bovenin 3C hetzelfde blijven.

Mamio en Stadspark doen slechte zaken

Onderin 3C deden Stadspark en Mamio slechte zaken met thuisnederlagen tegen clubs die ook in de onderste regionen terug te vinden zijn. Stadspark verloor met 2-5 van hekkensluiter DVC Appingedam en Mamio ging met 3-4 onderuit tegen Holwierde. Daardoor staan Mamio en Stadspark met tien punten gedeeld tiende met slechts twee punten voorsprong op DVC Appingedam, wat nog steeds laatste staat.

De vierde en vijfde klassers hebben al winterstop.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *