Jacht op winterbloeiers in stad

nieuws

Ook dit jaar komt er weer een Eindejaars Plantenjacht van 25 december tot 3 januari. De Plantenwerkgroep van het IVN zorgt ervoor dat de stad niet ongeteld blijft.

Floron organiseerde afgelopen winter voor de vierde maal de Eindejaars Plantenjacht in een ogenschijnlijk onmogelijk periode: midden in de winter. Van Kerst tot 3 januari gingen plantenliefhebbers overal in Nederland op zoek naar bloeiende planten. Het madeliefje werd bij de vorige telling het meest gevonden.

‘We verwachten deze winter aardig wat bloeiende planten te vinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om soorten die bij het uitblijven van serieuze nachtvorst de bloei nog wat weten te rekken of om soorten die het hele jaar door bloeiend te vinden zijn. En als het weer echt meezit dan beginnen voorjaarsbloeiers al te bloeien op zonnige en beschutte plekken, zoals we in eerdere jaren hebben gezien’.

Deze keer doet de Plantenwerkgroep IVN Groningen-Haren ook mee: ‘Met kleine groepjes gaan we op 2 januari 2019 wandelen in de binnenstad van Groningen, om daar de nog bloeiende planten te inventariseren’.