Inloopavond en informatiebijeenkomsten over Paddepoelsterbrug

nieuws
Foto: Andor Heij

Rijkswaterstaat organiseert over ruim een maand een inloopavond over de sinds september verdwenen Paddepoelsterbrug. Later komen er nog meer informatiebijeenkomsten.

De brug is in september door een aanvaring met een binnenvaartschip zodanig ernstig beschadigd, dat Rijkswaterstaat en de gemeente Groningen hebben besloten om ‘het herstel met een jaar uit te stellen en direct te werken aan een structurele oplossing’. Tijdens de inloopavond kan er met medewerkers van Rijkswaterstaat en de gemeente Groningen gepraat worden over de gevolgen van dit besluit.

Ook krijgt men informatie over hoe Rijkswaterstaat het komende jaar gaat werken aan een oplossing die eind 2019 wordt voorgelegd aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat. ‘Daarbij zal de mening van de omwonenden en andere belanghebbenden middels informatiebijeenkomsten worden betrokken’, schrijft Rijkswaterstaat. De inloopavond vindt plaats op dinsdag 29 januari in het Dorpshuis Artharpe, Torenweg 9, Adorp tussen 18 uur en 21 uur.

Deel dit artikel:

  1. Dan hoop ik wel dat er in de tussentijd een oplossing komt voor de fietsers (zowel scholieren als toeristen) en de Pieterpad wandelaars.. In de vorm van een veerpont bijvoorbeeld.
    Die oplossing kwam ik dit jaar nog tegen vlak voor Leeuwarden waar een brug vernieuwd werd. Auto’s konden omrijden, fietsers en wandelaars werden gratis met een veerpont overgezet.

  2. Dat is makkelijk praten Marc. Dat heeft veel gevolgen. Fietsverkeer vanuit richting Winsum naar Zernike gaat daar grotendeels langs. Dat zal dan nu om moeten rijden, bijvoorbeeld dwars door Selwerd, of via Dorkwerderbrug, die niet berekend is op zoveel fietsers. De bewoners direct aan weerskanten van de brug zitten met bereikbaarheidsproblemen. Voor die aan de Adorp-kant, die kunnen moeilijker bij de stad komen (hoewel ze dan kunnen omrijden), maar vooral de bewoners aan de stadskant, die hebben geen keus dan zich langs Zernike te wurmen. En dan nog recreatie: Pieterpad loopt er langs, en het is (de Paddepoelsterweg en directe omgeving) de uitvalsweg voor de noordelijke wijken direct de natuur in. Fietsers, wandelaars, etc gaan daar graag langs, de Koningslaagte in, richting Wierum en Harssens.

    1. Verkeer uit de richting Winsum kan over de Walfridusbrug. Er komt een nieuw fietspad langs de ringweg zodat ze vervolgens ook snel naar Zernike kunnen. Het Pieterpad kan best worden omgelegd over een van die twee bruggen. Er komt ook een fietspad langs het spoor door de stad, waardoor de Walfridusbrug een logische uitvalsroute wordt. De Dorkwerderbrug heeft aan beide zijden een fietspad dat niet als zodanig wordt gebruikt. Alleen wandelaars gaan er over.

  3. ach ze kunnen weet ik hoeveel geld uitgeven aan dure studenten flats enz dan moet zo,n brug een ei zijn gemeente ontvangt genoegt en zit heel veel geld beetje minder aan gebouwen en buitenland en studenten uitgeven !!!!
    en meer aan hun eigen voll denken !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *