‘In uiterste geval het hek maar dicht’

In het uiterste geval moet het hek van het Suikerunieterrein maar dicht. Dat zegt wethouder Roeland van der Schaaf.

Bewoners van het voormalig Suikerunieterrein nemen met enige regelmaat een gevaarlijke sluiproute om het terrein te betreden of te verlaten. Er wonen sinds kort 250 internationale studenten op het terrein.
Aan de achterkant is een brug over het Hoendiep, die brug is te ver om. Het pad er naar toe is modderig en vies, vinden de bewoners. Het terrein verlaten via de ring moet afgelopen zijn, meent de wethouder.

Niet alleen studenten vormen het probleem. Het terrein wordt door veel mensen bezocht vanwege allerlei festiviteiten.En ook daar zitten mensen tussen die de ringweg gebruiken om het terrein lopend of per fiets te betreden.

Deel dit artikel:

 1. De spoorwegovergang aan het einde van de Van Heemskerkstraat hat gewoon nooit weg gemoeten, dan was er nu geen probleem. Zet dus maar weer terug totdat er een tunnel is.

 2. De gemeente moet een goede openbare weg maken. Geldt vooral voor de bewoners. De bezoekers van feestjes kiezen zelf. Maar het is wel een tocht! Niet een beetje modderig maar erg. En onverlicht. Als vrouw alleen ook niet te doen s nachts. Maar dat kun je afspreken. Maar als je er woont is niet te doen. Ik zou mijn dochter daar niet laten wonen. Rara wegen er heen en zeer afgelegen.

 3. Er is nu geen probleem, enkel ontbreekt het veel lieden aan kennis van verkeersregels. Het is zoals Van Der Schaaf al zegt, er is een brug welke speciaal voor ontsluiting van het SuikerUnie terrein is aangelegd en waar deze bewoners gebruik van kunnen en moeten maken. Als men dat om welke reden dan ook niet doet of niet wil doen, jammer dan. Ga maar een paar dagen achtereen verbaliseren, stop het illegale gebruik van deze voor gemotoriseerd verkeer bestemde in- en uitgang vrijwel meteen

  Maar goed, de gebruiksaanwijzing van een smartphone wordt vaker geraadpleegd als dat men als (buitenlandse) bewoners geldende verkeersregels aan gaat leren.

 4. Dit is toch wel een klein beetje de omgekeerde wereld.
  Middenweg vertolkt de visie van de gemeente uitstekend “lalalalalala er is geen probleem lalalala”

  Je zet een zooi smerige containers aan de verkeerde kant van een smerig terrein en verwacht dan dat niemand gebruik maakt van het evidente , keurig geasfalteerde olifantenpaadje. Wat ben je dan voor bestuurder?
  Dan heb je toch een plaat voor je hoofd?

  Komt ook nog eens bij dat bijv. Google Maps je als fietser/wandelaar je keurig over dat stukje ringweg stuurt als je de route opzoekt.

  Dus, die brug naar voren, de modderbende asfalteren of een fietspad onder het viaduct, lijkt me makkelijk genoeg te realiseren.

  1. Wie zijn dan die (buitenlandse) studenten? Jezus of nazaten? Lazer dan ook op met zoveel kutstudenten welke nu al meer dan 15 jaar ellende en overlast in deze stad bezorgen. Als je nu al te beroerd bent om een stikje om te lopen of te fietsen, ga het dan ergens anders zoeken. Alles in deze stad staat hier nu al meer dan 15 jaar in het teken van de student en alles erom heen, hoogste tijd dat het in Groningen de komende 15 jaar in het teken van de overige bewoners komt te staan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *