Hunzeroeier zet Nederlands record neer op NK

sport

Jelle Bakker van roeivereniging De Hunze heeft dit weekend goede zaken gedaan op het Nederlands Kampioenschap Indoorroeien. In Amsterdam zette hij een Nederlands record neer en werd daarmee Nederlands Kampioen.

Bakker trad aan bij de categorie J16 (junioren die zestien jaar of jonger zijn, red.). In een sterk deelnemersveld moest hij zo snel mogelijk twee kilometer roeiend af zien te leggen. Omdat het om een Indoor Kampioenschap gaat gebeurde het roeien op een roeiapparaat. Het zestienjarige roeitalent uit de stad legde de eerste vijfhonderd meter af in 01:34,1. Vervolgens verschenen 03:07,6 en 04:41,1 op het scorebord, om uiteindelijk op 06:14,6 te finishen. Opmerkelijk zijn de intervaltijden die erg constant zijn: 01:33,5, 01:33,5 en 01:33,4.

De concurrentie was niet tegen Bakker opgewassen. Melle Delfgaauw van KARZV De Hoop uit Amsterdam werd tweede op 11,4 seconden achterstand. Lucas Keijer van roeivereniging De Hunze werd derde op 15,1 seconden, waarmee ook de bronzen medaille naar de stad ging.

Categorie J18
Gronings succes was er ook in de categorie J18. Felix Mebius van De Hunze werd met 06:17,1 derde. Hij moest Guus Mollee en Joost Schwarz, beide van KRZV Het Spaarne uit Heemstede, voor zich dulden. Mollee werd tweede op 3,7 seconden achterstand van kampioen Schwarz die een tijd neerzette van 06:12,8.

Een fragment van de kampioenrace van Bakker:

Deel dit artikel: