‘Hier vieren ze het feest van de regen’

nieuws
foto: Arnold Voerman

De EO heeft een bijzondere documentaire gemaakt over het Groningse water. Noorddijk, Mooiland, Meerstad, Stadspark, Onlanden en Drentse Aa komen aan bod.

‘Hier vieren ze het feest van de regen. Het natuurgebied de Drentse Aa wordt gevoed door regenwater. Het is zo schoon dat het dient als drinkwater voor de stad Groningen. Onder water is de Drentse Aa daarom rijk aan planten en dieren, terwijl boven water de wilde orchideeën uitbundig groeien. Sinds de overstromingen van het Groninger Museum in 1998 en de evacuatie van Woltersum in 2012, wordt het teveel aan regenwater ingezet voor natuur in de stad. De duikers van de plaatselijke vereniging Hydrofiel nemen een kijkje onder water om te kijken wat dat oplevert en natuurfilmer Hilco Jansma ontdekt een zeearend in het waterbergingsgebied de Onlanden’, luidt het bijschrift van de EO.

De documentaire is onderdeel van de zesdelige natuurserie ‘Wildernis onder water’. Hij was afgelopen donderdag te zien op NPO2 en is hier terug te zien.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *