Groninger Museum gaat weer colleges geven

nieuws
Foto: Gerrit de Haan

Het Groninger Museum gaat ook volgend jaar weer colleges geven. De colleges zijn geschikt voor iedereen die meer te weten wil komen over actuele kunsthistorische thema’s en het reilen en zeilen van een museum.

De presentaties worden gegeven in series van vier aaneengesloten vrijdagen en starten op respectievelijk 1 februari, 3 mei en 4 oktober 2019.

In het winterprogramma in februari geeft onder anderen conservator en projectleider Suzanne Rus een presentatie over de tentoonstelling die nu te zien is: CHIHULY. Collectiebeheerder Marlon Steensma biedt een kijkje achter de schermen bij haar werk in het museumdepot.

In het voorjaar is er een college van Mineke Bosch, hoogleraar moderne geschiedenis aan de RuG en gastconservator van de tentoonstelling Strijd! 100 jaar vrouwenkiesrecht die vanaf 20 april te zien is. Cultuurjournalist Wieteke van Zeil geeft een presentatie over kijken naar kunst.

Tijdens het najaarsprogramma, in oktober, vertellen directeur Andreas Blühm en conservator Mariëtta Jansen over het aankoopbeleid van het museum. Ook spreekt journalist Frénk van der Linden over voormalig Groninger Museumdirecteur Frans Haks.