Donderdag hoorzitting bomenkap A-Kerkhof

nieuws
foto: André Huitenga

Van de 152 bezwaarmakers tegen de bomenkap op het Akerkhof mogen donderdag twee groepen en drie aanwonenden hun bezwaar mondeling toelichten.

Donderdag 6 december vindt om 15.45 uur de openbare hoorzitting in het stadskantoor aan het Harm Buiterplein 1 plaats waarin de bezwaren tegen de bomenkap op het A-Kerkhof zullen worden behandeld. Het woord mag worden gevoerd door de Bomenridders Groningen, de Vleermuiswerkgroep en drie aanwonenden die als belanghebbende zijn bestempeld door de bezwaarcommissie.

‘Samen willen we het boomrijke groene A-kerkhof behouden, en niet laten verwoesten door deze gemeente en dit college van B&W. Het A-Kerkhof behoort tot ons cultuurgoed, behoort álle inwoners van Groningen toe en wij zijn dan ook allen belanghebbend in deze zaak. We zien u graag donderdagmiddag’, aldus de Bomenridders.

Bezwaarmakers bomenkap Akerkhof beperkt gehoord