Directie Eelde krijgt maximaal twee weken voor plan

De directie van Groningen Airport Eelde moet binnen twee weken komen met plannen om het vliegveld te redden. Dat hebben de aandeelhouders donderdag na overleg met Eelde besloten.

De aandeelhouders zijn de provincies Groningen en Drenthe en de gemeenten Groningen, Tynaarlo en Assen. Die maken zich grote zorgen over de toekomst van het vliegveld: vliegmaatschappij Nordica stopt er na deze maand mee en de verliezen van Groningen Airport Eelde lopen sterk op: dit jaar tot 200 duizend euro en volgend jaar tot een kleine acht ton.

De aandeelhouders zetten de directie dus de duimschroeven aan. Tot er een goed plan ligt, doen de aandeelhouders geen investeringen.

“De begroting wordt  in de komende periode aangepast. Met de passagiersgroei van de afgelopen maanden is aangetoond dat er een markt is voor verbindingen naar hub-luchthavens. Groningen Airport Eelde is in gesprek met diverse luchtvaartmaatschappijen over het continueren van de routes.” zegt het vliegveld in een verklaring.

Deel dit artikel: