“De helft van de kinderen wil nu kunstenaar worden”

oogochtendshow

“De helft van de kinderen wil nu kunstenaar worden”

Ter afsluiting van het educatieproject Ploegjaar 2018, is tot met 20 januari de tentoonstelling ‘Dit is mien laand’ te bewonderen in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. De tentoonstelling bestaat enkel uit schilderijen gemaakt door kinderen en de schilderijen geïnspireerd op hun leefomgeving en natuurlijk de ploeg. Ongeveer 1500 leerlingen van meer dan 15 Groningse scholen hebben meegedaan en dit project wat heeft gezorgd voor een enorme hoeveelheid schilderijen. Een deel van de collectie is daarom ook te bewonderen in DOK Leeuwenborg en in de Synagoge.

De OOG Ochtendshow sprak met Tjerk Poppinga, een van de organisatoren van Ploegjaar 2018. Hij vertelt ons meer over dit project en de tentoonstelling die eraan is verbonden.

 

Voor meer informatie over de tentoonstelling, kun je terecht op www.ditismienlaand.nl