Brandweerwagen ondanks sirenes door twee auto’s aangereden

nieuws
Foto 112groningen, Martin Nuver

Een oefening met een brandweerauto ging donderdagmorgen helemaal fout.

De brandweerauto reed met loeiende sirenes door de stad, maar werd desondanks door twee auto’s aangereden op de kruising Europaweg, Sontweg, vlakbij de brandweerkazerne.

Er zijn geen gewonden gevallen. Het kruispunt was kort afgesloten voor het verkeer. De brandweerauto wordt gebruikt voor trainingen en was niet op weg naar een brand.

Foto Martin Nuver 112groningen.nl
Deel dit artikel:

 1. Wat een debielen. Van die types die ondanks de sirenes er nog voor langsgaan. Terwijl dat er wel of niet voor langs kunnen niet de kwestie is. Het verkeer dat niet op de route van hulpverlener ligt, moet gewoon stil gaan staan. Kunnen hulpverleners het hardst doorrijden. Nogal belangrijk aangezien soms elke seconde telt.

  Rijbewijs voor een jaar innemen.

 2. Allemachtig, VSH overtreft zichzelf met vooroordelen en onbewezen stellingen. En dat terwijl hij geen flauw idee heeft over de exacte toedracht van de aanrijdingen.

  1. Snap dat jij niet de reflex kent om ruim baan te maken als je blauwe zwaailichten ziet.

   Je auto half een trottoir oprijden? Zul jij niet doen. Liever een dooie omdat de hulpdiensten te laat zijn, dan dat jouw auto (BMW?) minimaal beschadigd kan raken. Of niet?

   1. Fijn dat je met deze reactie nogmaals mijn stelling onderschrijft dat je bijdragen vooral bestaan uit vooroordelen en onbewezen stellingen.

 3. VSH heeft vooroordelen en een mening zonder te weten hoe het zit.

  De BMW rijder heeft van zijn bedrijf een BMW ter beschikking gekregen omdat hij werk doet wat voor het bedrijf zeer waardevol is. Is VHS ook zo waardevol voor deze wereld? Het taalgebruik wekt niet die indruk….

  1. Cor

   Zal best dat een vertegenwoordiger nuttiger is dan een schoonmaker, maar als je de sirenes (hoor je al als ze kazerne uitrijden) van zo’n brandweerwagen negeert, wordt mijn vooroordeel over de BMW bevestigd.

   Zie het daar vaak genoeg gebeuren. Lui die terwijl de ambulance er op de busbaan met sirene aan aankomt rijden, toch nog door groen denken te moeten rijden. Wat maakt hun die patiënt met gescheurde aorta (voorbeeldje) ook uit.

   1. Je hebt geen flauw idee wat er precies is gebeurd en toch meen je weer een hoop vooroordelen te moeten uiten.
    Soms is het echt beter te zwijgen wanneer je niet weet waar te het over hebt.

  2. Dan is het dus niet erg. Maandag gewoon een nieuwe leasebak uitzoeken voor deze belastingbetalende held die zo bruut van de weg geramd is door het ambtenarenbrandweertuig in hob socialistische rode truck. :p

  3. Dan kan Cor V hier nu ook wel verklaren waarom en waardoor hij als de bestuurder van deze BMW werd afgeleid? Ik heb zelf voor dit merk een bepaalde naam/bestuurders kreeg, ook BMW gereden en moet zeggen dat het goed geisoleerde wagens waren, maar waar het geluid van een naderende sirene wel bovenuit kwam

  4. Dan kan Cor V hier nu ook wel verklaren waarom en waardoor hij als de bestuurder van deze BMW de brandweerwagen niet aan heeft zien komen/aan heeft komen horen. Ik heb zelf voor dit merk een bepaalde naam en bestuurders kreeg, ook BMW gereden en moet zeggen dat het goed geisoleerde wagens waren, maar waar het geluid van een naderende sirene wel altijd bovenuit kwam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *