Amateurvoetbal: Monsterzege Groen Geel, Be Quick verspeelt koppositie

sport
Foto Andor Heij

In de lagere klassen van het amateurvoetbal op zaterdag boekte Groen Geel een monsterzege. Omlandia en HFC’15 hebben het nog steeds moeilijk en verloren.

Door Martijn Minnema

Tweede Klasse J

In 2J bleef The Knickerbockers voor de vierde keer op rij ongeslagen. Na drie zeges werd nu met 3-3 gelijk gespeeld op bezoek bij Drenthina. Kort voor tijd kwamen de studenten langszij nadat ze eerder in het laatste kwart van de wedstrijd een 1-2 voorsprong in een 3-2 achterstand omgebogen zagen worden. TKB blijft middenmoter met 7 punten voorsprong op de nacompetitie plekken.

Omlandia en HFC’15 blijven op de onderste plaatsen in 2J staan. HFC’15 verloor thuis met 0-6 van middenmoter DZOH en wacht nog steeds op zijn eerste zege. Uit de eerste tien wedstrijden pakte HFC’15 pas één punt. Omlandia doet het nauwelijks beter met 2 uit 10. Vanmiddag werd met 5-1 bij koploper Pelikaan S verloren, Remco Bolhuis redde kort voor tijd de eer.

Derde Klasse C

In 3C raakte Be Quick 1887 zijn koppositie kwijt. Thuis werd met 2-3 van middenmoter Achilles 1894 verloren. Be Quick gaf een 2-0 voorsprong weg. Loppersum (25 punten) is de nieuwe koploper, gevolgd door Zuidhorn (24 punten) dat vanmiddag op Sportpark de Parrel Mamio een pak slaag gaf, 1-7. In de laatste twintig minuten ging het mis voor Mamio, in die fase scoorde Zuidhorn vijf keer.

Be Quick 1887 is derde op 3 punten van Loppersum en wordt op één punt gevolgd door Groen Geel. Die boekten vanmiddag een monsterzege, degradatiekandidaat Holwierde werd met liefst 13-0 verslagen! Bij rust was het al 7-0. Tonnis de Vries maakte er 4, Peter Kersing 3 en David van der Meijden en Jelle Teitsma elk 2.

Onderin 3C deed SC Stadspark goede zaken, het degradatieduel met Aduard 2000 werd met 5-1 gewonnen. Sjors van der Meeren was met 2 treffers de goudhaan. Stadspark steeg 4 plekken en staat nu achtste.

In 4C strijden twee stadsclubs mee om de titel. Velocitas verloor zijn koppositie dankzij een 5-0 nederlaag bij ONR, Helpman nam de koppositie over door met 5-0 te winnen van de Lauwers. Helpman staat nu één punt voor op Velocitas.

In 4D handhaaft Amicitia zich in de subtop, vanmiddag werd bij Middelstum met 2-2 gelijk gespeeld.

In 5D is Lycurgus op de weg terug naar de vierde klasse. De in rap tempo van de tweede klasse naar de vijfde klasse afgezakte Groningers boekten hun tiende zege op rij bij ZEC (0-4), zijn nog zonder puntverlies en staan 10 punten voor op nummer twee Zeester.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *