Uitdelers “lieve briefjes” krijgen dikke boete

De mensen die vrijdag op de Grote Markt de zogeheten lieve briefjes uitdeelden kregen een niet zo lief briefje van enkele handhavers van de gemeente.

Zij kregen een dikke bon van de handhavers, omdat zij stonden te flyeren. En dat mag niet zonder vergunning van de gemeente. Ondanks een stevige discussie en het aanbieden van een “lief briefje” hielden de handhavers voet bij stuk.

Opmerkelijk detail is dat wethouder Roeland van der Schaaf eerder het startschot gaf voor het uitdelen van de briefjes en zelf even mee hielp met het verspreiden van de kaarten.

De bedoeling van de “lieve briefjes” is om iemand een hart onder de riem te steken. Op het kaartje kan een leuke tekst geschreven worden en die wordt dan bij degene die een compliment kan gebruiken afgeleverd. De handhavers staan na hun actie waarschijnlijk niet op een dergelijk lijstje.

Deel dit artikel:

 1. Flyeren heeft vaak een commercieel doel dus terecht dat daar een vergunning voor aangevraagd moet worden. Maar bij deze “lieve briefjes” is dat niet het geval dus die boete is echt belachelijk.
  Aangezien het hier gemeentelijke handhavers betreft moeten deze maar even bij wethouder Van der Schaaf op het matje worden geroepen.

 2. Te gek voor woorden. Wat dachten de handhavers : ” verstand “op nul ?
  Laat de gemeente liever paal en perk stellen aan het lobbyen voor goede doelen waar je constant mee lastig gevallen wordt in het winkelgebied.

 3. Ik vraag me af of die “handhavers van de gemeente” eigenlijk zelf wel een vergunning hadden om flyers (immers dat zijn die bonnetjes) uit te delen. Het lijkt me verstandig om ze in ieder geval in voorlopige hechtenis te zetten tot hun zaak voorkomt. Ook kan er dan een onderzoek komen of deze personen eigenlijk wel geestelijk in orde zijn.

 4. Ik gruwel van deze overijverige/ schtijfgrage/ totaal niet nadenkende “handhavers”. Ik mag hopen dat dit soort nep-wannabe-agenten NOOIT de bevoegdheid krijgen tot het dragen van wapens….deze mensen kennen totaal geen “grijs” gebied en denken absoluut zwart wit. “Regels zijn regels en ordnüng muss sein”….. ontneem deze “handhavers” aub hun bevoegdheid

 5. Tjonge jonge word er eens iets liefs gedaan krijg je dit pffffffffffff
  Lieve berichtjes is volgens mij heel wat anders dan flyers uit delen
  vind het dan ook belachelijk dat er gelijk boetes geschreven worden

 6. weg met de handhavers! deze schieten helaas door in wat ze moeten doen. macht coupeert en geef zwakbegaafde mensen wat macht dan krijg je deze acties van hun!

 7. Deze mensen zijn onvoldoende opgeleid! Ze kunnen niet omgaan met de geest van de regels. Wat hadden ze moeten doen? Eerst even nagaan hoe dit tot stand is gekomen en als het niet anders had gekund: de actie beëindigen waarbij het volstrekt onnodig was hiervoor en boete uit te delen!

 8. Makkelijk om de Handhavers de schuld te geven! Appart dat niemand benoemd wie de echte boosdoener is in deze kwestie. Als wethouder ben je mede verantwoordelijk voor het beleid wat de gemeente hanteert. Handig om dan zelf deze regels niet in acht te nemen. Als die wethouder een kerel is dan komt hijzelf met zn hasses voor de camera om aan te geven dat hij nogal onnadenkend heeft gehandeld!

 9. De handhavers hebben slechts gedaan wat van ze verwacht mag worden en dat is de regels handhaven.
  De initiatiefnemers hadden keurig een melding kunnen doen van dit evenementje. Kan gewoon via internet.
  Dat de handhavers niet kijken naar de inhoud van een briefje lijkt me nogal logisch.

  1. Niet kijken wat er op staat logisch …?
   Dacht het niet.
   Er kan van alles op staan ..dus dat moet zeker gecheckt worden.
   Op het moment dat je wel een vergunning hebt ..en je zet op het briefje de nodige “beloftes”die gelezen kunnen worden als aanzetten tot ..gewoon laten lopen ?
   Dacht het niet ..
   Dus ..niet naar de opschrift kijken vind ik een beetje dom ..@jac …toch ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *