Uitdelers “lieve briefjes” krijgen dikke boete

De mensen die vrijdag op de Grote Markt de zogeheten lieve briefjes uitdeelden kregen een niet zo lief briefje van enkele handhavers van de gemeente.

Zij kregen een dikke bon van de handhavers, omdat zij stonden te flyeren. En dat mag niet zonder vergunning van de gemeente. Ondanks een stevige discussie en het aanbieden van een “lief briefje” hielden de handhavers voet bij stuk.

Opmerkelijk detail is dat wethouder Roeland van der Schaaf eerder het startschot gaf voor het uitdelen van de briefjes en zelf even mee hielp met het verspreiden van de kaarten.

De bedoeling van de “lieve briefjes” is om iemand een hart onder de riem te steken. Op het kaartje kan een leuke tekst geschreven worden en die wordt dan bij degene die een compliment kan gebruiken afgeleverd. De handhavers staan na hun actie waarschijnlijk niet op een dergelijk lijstje.