Tuintjes in de strijd tegen zwerfafval

Vier afvalcontainers aan de Esdoornlaan in de wijk Selwerd zijn woensdagmiddag omgetoverd in groene tuintjes. Het gaat om een ludieke actie van de fractie van 100% Groningen.

“Het is heel veel buurtbewoners een doorn in het oog”, zegt fractievoorzitter Marjet Woldhuis van de partij. “Sinds er in de gemeente in 2014 is besloten dat het grofvuil niet meer gratis wordt opgehaald is het regelmatig een puinzooi bij de afvalcontainers. Er wordt van alles geplaatst zodat mensen het maar kwijt zijn. De groene tuintjes, een idee overgewaaid uit Amsterdam waar het succesvol bleek, moet dit dumpen tegen gaan.”

De ludieke actie van de politieke partij reikt overigens dieper. “Mensen moeten nu vijftig euro betalen als ze willen dat hun grofvuil wordt opgehaald. Dat is ontzettend veel geld. Wij willen dat dit gewoon net als vroeger weer gratis wordt, of het nu linksom is of rechtsom.” 100% Groningen is sowieso behoorlijk bezig met afval want tegelijkertijd laten ze weten dat ze de invoering van DIFTAR, het betalen per zak of per kilo afval, een erg slecht idee vinden.

Deel dit artikel: