Stad start met gelijk speelveld.

Sportverenigingen gaan vanaf nu onder dezelfde voorwaarden en tarieven sportvelden en accommodaties huren van de gemeente.

In het verleden bouwden sommige sportclubs hun eigen accommodatie, ze betalen dan geen huur, en er ontstond bijvoorbeeld ongelijkheid over schoonmaakkosten.Het stadsbestuur, de sportkoepel en de sportverenigingen zijn het nu eens geworden en gaan dat nu rechttrekken onder de titel:’gelijk speelveld.’ Het heeft lang geduurd voordat er overeenstemming was, De Rook:’De verschillen zijn ook decennia geleden ontstaan dus het duurt ook even voor dat is rechtgetrokken.’

FCLewenborg, Be Quick, Groengeel en HFC doen nog niet mee aan het gelijk speelveld.  Ook de zaalsportverenigingen krijgen, als het aan de wethouder ligt, ook een gelijk speelveld.