Politie: “Extra oogje in het zeil houden in stationsgebied kan geen kwaad”

Het kan geen kwaad om een extra oogje in het zeil te houden in de omgeving van het Hoofdstation. Met die oproep komt de politie donderdag naar aanleiding van verschillende branden in korte tijd in het stationsgebied.

In de nacht van woensdag op donderdag brandde er een personenauto uit in de Davidstraat. Het was de zevende brand in korte tijd. Onlangs brandden er ook personenauto’s uit in de Lodewijkstraat, de Mauritsdwarsstraat en eveneens de Davidstraat. Daarnaast vatten verschillende fietsen en bromfietsen bij het station vlam. “We zijn volop bezig met het onderzoek”, vertelt politiewoordvoerder Anne van der Meer. “Het onderzoek richt zich in eerste instantie op de brand afgelopen nacht in de Davidstraat. Wat is er precies gebeurd? Zijn er sporen van brandstichting te vinden, of zou het ook een technische oorzaak kunnen hebben. Het tweede deel van het onderzoek richt zich op de link tussen de branden. Of die er is, dat weten we nu nog niet.”

Dat het vreemd is dat er in korte tijd zoveel branden woeden in een klein gebied is opmerkelijk beaamt de woordvoerder. “Het kan daarom geen kwaad om een extra oogje in het zeil te houden. Even wat vaker naar buiten kijken en let daarbij dan op personen die zich verdacht gedragen. Als iemand iets ziet wat hij of zij niet vertrouwd bel dan gerust met de politie op telefoonnummer 0900 88 44.”