Omwonenden hebben weinig vertrouwen meer in bouwers Ringweg Zuid

nieuws
foto Evert Janse

Tijdens een bewonersavond over de Zuidelijke Ringweg bleek dat de omwonenden zeer weinig vertrouwen hebben in de aanpak van de aannemer Herepoort.

Alle politieke partijen waren aanwezig bij deze avond die door de bewonersorganisatie ORZO was georganiseerd in het Poorterhoes, het buurtcentrum van de Oosterpoort.  ORZO staat voor Omwonenden Ring Zuid Oosterpoort, tevens actief voor De Linie en De Meeuwen.

Jos Allersma van ORZO noemde de vier belangrijkste punten.

 1. We vinden de vertraging van minimaal drie jaar onaanvaardbaar. We vinden dat de gemeente hiermee niet akkoord moet gaan.
 2. Gebruik het moment om nieuwe plannen te maken nou ook om eens wat creatiever en innovatiever te worden.
 3. We vinden dat de belangen van de omwonenden minimaal even zwaar, maar eigenlijk zwaarder moeten wegen dan die van automobilisten op de ringweg.
 4. De compensatieregeling veel ruimhartiger wordt toegepast. “Niet zo zuuneg en bescheten.”

De gemeenteraadsleden konden geen verlichting bieden over de argwaan over de lengte van het traject. Wel hebben ze toegezegd de compensatieregeling nog eens goed op de agenda te zetten. Zo hebben omwonenden bijvoorbeeld recht op een hotelkamer bij teveel overlast, maar daar komt in de praktijk weinig van terecht. Ook vonden de politici  ‘het vertrouwen van de omwonenden’ een belangrijk aandachtspunt. Gezien de reacties tijdens deze avond is er heel veel werk aan de winkel om dat vertrouwen te herstellen.

 

 

Deel dit artikel:

 1. ‘het vertrouwen van de omwonenden’ als een belangrijk aandachtspunt. Daarvoor is het wél te laat.

  Wij zijn in Groningen geschoffeerd door de politiek

  En nu eerst verkiezingen, maar zou niet weten wat te stemmen.

  1. Er zijn 3 partijen voor stoppen ring zuid. 1. Partij voor de dieren 2. PVV 3. Sportpartij Beslist geen D66 en Groen Links de veroorzakers blemage die steeds riepen het loopt perfect

   1. Een politieke partij kiezen hangt met veel meer factoren samen.

    Groningen is niet vertegenwoordigd.

    Politiek Den Haag is vertegenwoordigd in Groningen.

    En de lokale partijen zijn ook niet des lokaals.

 2. Is toch logisch? Wie heeft er nog wel vertrouwen in dit onvoorstelbare geklungel op onze kosten? Maanden al gebeurt er NIETS . Alleen geklets. Wanneer wordt er eindelijk weer door tientallen mensen aan gewerkt? Wanneer wordt EINDELIJK een volgende poging gedaan om de Helperzoomtunnel te plaatsen? Waarom duurt dit zo eindeloos lang? Is Groningen de eerste stad in de wereld, die een tunnel krijgt en een ongelijkvloerse kruising? Dit is toch een onvoorstelbare AFGANG, waar iedereen om lacht? Groningen weer. Direct aan het werk!!

 3. Als ze nou eens al die bewoners op vakantie sturen in de komende zomerperiode. Dan kan er stevig doorgewerkt worden. Dat is vast goedkoper dan twee jaar lang omstandig te werk gaan.

 4. en dan wil het stelletje klunzen ook weer met een tram op de proppen komen. Dat er nog mensen zijn die op deze partijen stemmen, honderden miljoenen verspild in 10 jaar en de aardbevingen laten afkopen met een schijntje waarbij de burger ook nog even een warmtepomp in de maag wordt gesplitst waar niemand wat aan heeft. Voor die 1 miljard verandert Groningen in Almere achtige dorpskernen en wordt de Groninger nog eens extra op kosten gejaagd door een nutteloze energie transitie. Wat had Groningen wel niet kunnen doen met die miljarden? De Ringweg had beter meteen voor de toekomst om Groningen heen gelegd kunnen worden (zou uiteindelijk goedkoper geweest zijn zoals het er nu uitziet). En met het geld van het mislukte tramproject had er allang een station op Zernike worden aangelegd. Eerst met slechte plannen komen, miljarden verbrassen, stoppen met de plannen, en dan toch weer doorgaan omdat de situatie niet kan bestaan. Ze hebben geen visie en ze willen niet knokken om meer geld te krijgen om alles echt goed te doen. Volgende keer maar een keer een echte betrouwbare second en third opinion voordat de gemeente een overeenkomst ondertekend. En een aannemer huren die niet weet hoe het allemaal werkt, was dat weer een verplichte Europese aanbesteding? Benieuwd hoelang het duurt voor de magneettreinen en kabelbanen weer op de proppen komen.Die kabelbaan zou in ieder geval minder kosten dan er nu al in de bodemmloze put van de Ringweg is gestort en hadden we tenminste wat gehad.

 5. Het is gewoon gepruts van de bovenste plak Eerst de ringweg gedeeltelijk slopen om er vervolgens het bijltje bij neer te gooien . Groningen bereikbaar, nou verander dat maar in Groningen zeker nog 10 jaar ONBEREIKBAAR!!!

 6. De politiek 2005-2009 maakte de grootste fouten , toen de graaijer Hillen en in 2014 zei gemeenteraad en Prov Staten allen Ja ! Maar waar voor Ja ? Voor een weg waar het verkeer doorstroomde ! In april 2016 maakte RWS en Gedeputeerde D66 Fleur Greaper en wethouder D66 Paul de Rook ja / keuze aannemer ! Toen begon Herepoort vast te tekenen waar de op en afritten verdwenen en Groen links de boosdoener met D66 voor de verdiepte weg c.q. Tunnel en die is zo breed dat het niet gebouwd kan worden.De aannemer die allerlei pogingen doet om palen met voldoende Kleef krijgt en hoe moeten we in den natte bouwen.deze aannemers zijn niet capabel dit te bouwen. De 4 leidinggevenden zijn allen niet capabel. Stoppen met dit werk.Anders contract breuk

 7. ORZO jullie hebben niet de nieuwe partijen uitgenodigd ! Lees duidelijk mijn voorstel die haalt 30.000 autos en alle vrachtautos weg van Jullianaplein tot Europaweg !

 8. Kars ben jij ook een van die velen die hier reageren onder schuilnaam.ik heb contact gehad met oog tv en bevestigden dat velen hier met facke naam reageren ! Groninger stemmers kies op de 3 partijen die tegen de zuidring en voor westring zijn! 1.PVV 2 partij voor de dieren 3. Sport Partij . Groningers jullie hebben alles betreft zuidring te danken aan Groen Links en D66 Reken af met deze 2 partijen !

  1. Wat maakt het uit, Pieter? Argumenten worden niet waar of onwaar onder iemand vanuit een veronderstelde schuilnaam reageert.

   Verder probeer ik je serieus te nemen vanwege je bewezen ervaring, maar je doet zoveel aannames, en haalt er zoveel ongerelateerde zaken bij… Zoals schuilnamen, stemadvies voor gemeenteraadsverkiezingen – juist jij zou moeten weten dat dit een rijksoverheidproject is, gestuurd vanuit de Provincie! – en reageerders met belangen in het project. Het wordt zo voor mij onmogelijk om je serieus te nemen en ik denk dat de meeste bestuurders en projectmedewerkers dat ook denken.

 9. Afgelopen week woensdag was ik uitgenodigd in Helpman De Weijert met alle politieke partijen voor de gemeente raad bij die bijeenkomst heb ik de problemen uitgelegd en daar waren 3 partijen die het huidige ontwerp willen stoppen die heb ik genoemd en die partijen spraken duidelijk uit voor een nieuwe ruime westring alvorens iets aan de zuidring te doen. De 2 veroorzakende partijen heb ik genoemd en ik vind dat je daar niet voor moet kiezen. Het moet anders en dat geef ik dmv mijn ervaring aan ! Ik heb alleen het beste voor met Stad en Ommeland !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *