Omwonenden hebben weinig vertrouwen meer in bouwers Ringweg Zuid

nieuws
foto Evert Janse

Tijdens een bewonersavond over de Zuidelijke Ringweg bleek dat de omwonenden zeer weinig vertrouwen hebben in de aanpak van de aannemer Herepoort.

Alle politieke partijen waren aanwezig bij deze avond die door de bewonersorganisatie ORZO was georganiseerd in het Poorterhoes, het buurtcentrum van de Oosterpoort.  ORZO staat voor Omwonenden Ring Zuid Oosterpoort, tevens actief voor De Linie en De Meeuwen.

Jos Allersma van ORZO noemde de vier belangrijkste punten.

  1. We vinden de vertraging van minimaal drie jaar onaanvaardbaar. We vinden dat de gemeente hiermee niet akkoord moet gaan.
  2. Gebruik het moment om nieuwe plannen te maken nou ook om eens wat creatiever en innovatiever te worden.
  3. We vinden dat de belangen van de omwonenden minimaal even zwaar, maar eigenlijk zwaarder moeten wegen dan die van automobilisten op de ringweg.
  4. De compensatieregeling veel ruimhartiger wordt toegepast. “Niet zo zuuneg en bescheten.”

De gemeenteraadsleden konden geen verlichting bieden over de argwaan over de lengte van het traject. Wel hebben ze toegezegd de compensatieregeling nog eens goed op de agenda te zetten. Zo hebben omwonenden bijvoorbeeld recht op een hotelkamer bij teveel overlast, maar daar komt in de praktijk weinig van terecht. Ook vonden de politici  ‘het vertrouwen van de omwonenden’ een belangrijk aandachtspunt. Gezien de reacties tijdens deze avond is er heel veel werk aan de winkel om dat vertrouwen te herstellen.