Nederlaag Be Quick 1887 tegen Hollandia

sport
Foto Andor Heij: Be Quick 1887 - Hollandia

Be Quick 1887 verloor vanmiddag in eigen huis met 3-1 van Hollandia uit Hoorn. Be Quick bleef vijftiende en voorlaatste in de hoofdklasse A op zondag.

Be Quick kwam snel achter. De Groninger defensie kreeg de bal na een corner niet weg en Thomas de Jong schoot na vijf minuten van dichtbij in. De eerste keer dat Be Quick voor het doel van Hollandia kwam was het meteen raak. Op aangeven van Toufik Faraouni kopte Arnoud Bentum in de twaalfde minuut geplaatst in: 1-1.

Na rust gebeurde er niet veel tot in de 70e minuut toen Bart Groot een vrije trap raak schoot: 1-2. Marc Vegter miste een enorme kans op de gelijkmaker. Direct daarna besliste Jay Simons de wedstrijd.

“We waren zo dicht bij de gelijkmaker en drie seconden later ligt de bal bij ons in het mandje”, baalde Be Quick trainer Steven Wuestenenk. “Hollandia was technisch goed. Er zat veel beweging in de ploeg en daar hadden we moeite mee. Het doelpunt was goed en daardoor bleven we in de wedstrijd. Maar te veel jongens waren bij ons niet top”. Aanvaller Bentum was harder in zijn oordeel: “Het was niet scherp. We moeten aanvallend en vooral verdedigend vuile meters voor elkaar maken, maar enkele spelers lieten het daarin afweten”.

Deel dit artikel: