FC Groningen weet weer wat winnen is na overwinning op Excelsior

sport

FC Groningen weet weer wat winnen is. In Rotterdam werd het 2-4 in het voordeel van FC Groningen tegen Excelsior. De FC speelde over het algeheel een goede wedstrijd en wist meerdere keren mooi tot scoren te komen. Het goede gevoel is weer terug, op tijd voor de derby van het noorden komende zondag. Praat onder dit liveblog mee en laat je licht schijnen op de FC.

 

Afgelopen en FC Groningen heeft weer eens gewonnen! De FC speelde over het algeheel een goede wedstrijd en wist meerdere keren mooi tot scoren te komen. Het goede gevoel is weer terug, op tijd voor de derby van het noorden komende zondag.

90+1’ Niemand weet waar ze vandaan komen maar we gaan nog 6 minuten door.

90’ Laatste wissel FC Groningen: Ahmad Mendes Moreira -> Ritsu Doan.

87’ Wissel FC Groningen: Doelpuntenmaker Cassierra verlaat het veld voor middenvelder Ajdin Hrustic.

85’ Het is nog vijf minuten wachten voor FC Groningen en het weet dan eindelijk weer wat winnen is. De buit lijkt binnen de voor de FC. Echter blijft “de bal altijd rond”…

79’ Cassierra schiet een bal over.

75’ DOELPUNT FC GRONINGEN! Het is Jannick Pohl met zijn eerste doelpunt voor FC Groningen. Zeefuik stoomt op aan de rechterkant en heeft een goede voorzet voor Pohl die binnen tikt en de bal samen met Stevens net achter de lijn ziet verdwijnen. 2-4!

72’ Wissel FC Groningen: Pohl komt in het veld voor Mimoun Mahi.

70’ Het is nog twintig minuten spelen hier in het van Donge & de Roo stadion. Als de stand zo blijft heeft FC Groningen de broodnodige drie punten binnen. In het spelbeeld zit weinig verschil tussen beide teams.

63’ Doan met een grote kans maar zijn schot is veel te zwak.

59’ GOAL EXCELSIOR. Het is Luigi Bruins met de aansluitingstreffer voor de Rotterdammers. Hij schiet de penalty raak in de linkerhoek, Padt duikt naar rechts. 2-3.

58’ Penalty voor Excelsior… Te Wierik haalt El Hamdoui neer in de 16 meter.

55’ En daar was het weer bijna Doan. Stevens moet zijn gekraakte schot met de vingertoppen overtikken.

51’ 1-3 VOOR FC GRONINGEN! Het is Mateo Cassierra met zijn eerste officiële treffer voor FC Groningen. Hij schiet de bal vanaf de rand van de 16 meter bekeken achter keeper Stevens. 1-3!

46’ De spelers staan weer op het veld en we gaan weer los!

 

HET IS RUST. Higler fluit af voor de eerste helft. Het was een helft met slecht spel maar prachtige doelpunten. 1-2 is de stand in het voordeel van FC Groningen.

 

45’ Stevens schuttert bij Excelsior maar Groningen weet tot drie keer toe niet te profiteren van de situatie.

42’ Wisselspeler die warm loopt van Excelsior schiet zomaar een bal tegen Doan aan en moet nu op zijn tellen passen want Higler trekt de gele kaart.

39’ Nee is het antwoord. Hij doet weer mee.

38’ Mahi ligt geblesseerd op het veld… het zal toch niet?

36’ WAT EEN GOAL VAN EXCELSIOR.. Uit de corner scoort Ryan Koolwijk met een prachtige omhaal. Padt kansloos.. wat een goals vanavond. 1-2 is de stand.

35’ Grote kans voor Excelsior uit een corner. Nieuwe hoekschop volgt.

Wat de lekker begin voor FC Groningen. Is vandaag dan de dag van de definitieve ommekeer?

28’ EN NOG EEN GOAL! En wat voor één! Doan krijgt in de 16 meter de bal aangespeeld op de borst, neemt hem met de borst knap aan en volleert de bal in de draai achter doelman Stevens! 0-2 voor de FC.

26’ GOAL FC GRONINGEN! Tegen het spelbeeld in scoort de FC! Mahi krijgt de bal in de 16 meter van Reis en schiet uit de draai knap binnen. 0-1!

25’ OEF! Koolwijk is een specialist en zijn bal gaat dan ook maar net naast.

24’ Edwards begint aan een geweldige solo en Memisevic maakt daar hardhandig een einde aan op de rand van de 16 meter. Vrije trap Excelsior.

20’ Tottenham Hotspurs huurling Edwards krijgt een grote kans voor Excelsior maar schiet voorlangs. Het niveau vanavond is nog niet om over naar huis te schrijven…

FC Groningen is slordig in de passing en weet nog niets te creëren tegen de Rotterdammers.

8’ Higler ziet er niets in.

7’ De VAR wordt er bijgehaald.. mogelijk een penalty voor Excelsior.

6’ Het is Padt met een goede reflex die Groningen behoedt van een achterstand.

5’ Eerste paar minuten nog geen echte kans voor beide ploegen.

1’ We zijn begonnen aan SBV Excelsior tegen FC Groningen!

 

FC Groningen hoopt het goede spel van afgelopen zaterdag tegen PSV door te trekken tegen Excelsior en hoopt daar vanavond punten bij te voegen. FC Groningen kan als laagst geklasseerde club in de Eredivisie de punten goed gebruiken. Mimoun Mahi is fit genoeg om te spelen voor de ploeg van Danny Buijs.

Excelsior doet wat het al jaren doet: stabiel meedraaien in de Eredivisie. Ook nu staat het keurig 10e en wint het zijn wedstrijden. Afgelopen speelronde verloor de ploeg van Adrie Poldervaart met 4-1 van de Graafschap. Excelsior zal zich dus willen revancheren tegen FC Groningen. Excelsior mist de geschorste Matheij.

 

Opstelling SBV Excelsior: Stevens, Matthys, Oude Kotte, Schouten, Koolwijk, Omarsson, Bruins, Messaoud, Edwards, Fortes, Burnet

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, te Wierik, Chabot, Handwerker, Memisevic, Reis, Warmerdam, Doan, Cassiera, Mahi

Scheidsrechter: Dennis Higler